Jak wygląda szkolenie z zakresu różnorodności i równości?

Strona współczesność niesie ze sobą wiele wyzwań, ale chyba żadne z nich nie jest większe niż zapewnienie różnorodności i równości we wszystkich dziedzinach. Dotyczy to wszystkich firm, ale także sfery pozazawodowej.

Aby mieć pewność, że każdy we współczesnym środowisku biurowym rozumie, czym są różnorodność i równość oraz wie, jak zapewnić ich faktyczne przestrzeganie, ważne jest przygotowanie pakietu szkoleniowego dla pracowników. Wiele z tego, co jest przekazywane, jest zdroworozsądkowe, np. zapewnienie, że wszyscy są traktowani w ten sam sposób, ale ważne jest, by zwrócić uwagę na te kwestie, by podkreślić znaczenie tego, jak różnorodność i równość wpływają na morale w miejscu pracy, a także na ogólny poziom wydajności.

Obejrzyj ten film, który pokazuje, co powinno zawierać szkolenie z zakresu różnorodności i równości.

Ten film jest skierowany do piłkarzy, ale przesłanie jest dokładnie takie samo, niezależnie od tego, w jakiej branży działasz. Chodzi o to, by pokazać ludziom, co jest akceptowalne, a co nie, i jak wszyscy muszą ze sobą współpracować, by stworzyć harmonijne, równe środowisko pracy.

Dobrym pomysłem jest nadanie tego typu szkoleniu nieformalnego charakteru, dlatego warto wybrać krzesła biurowe i swobodną atmosferę, a nie bardzo formalne biurko i krzesło. .. Jeśli uda ci się to osiągnąć, z łatwością podkreślisz znaczenie tych dwóch kwestii.

Czy brałeś udział w szkoleniu na temat różnorodności i równości? Jak ono dla Ciebie wyglądało?

Kategorie: Dodatki biurowe,

Justyna Malarz